Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Nu hyr vi ut Åkroken

Pressmeddelande: 25 juni startar uthyrningen av de 29 nybyggda lägenheterna i kvarteret Åkroken.

Den som väntar på något gott… Nu börjar uthyrningen av kvarteret Åkroken!

Lägenheterna i det omtalade kvarteret läggs ut till Nyköpingshems bostadskö med start den 25 juni. Fram till den 16 augusti har sökande på sig att boka sitt intresse för dem och de med flest köpoäng får chansen att hyra och flytta in till årsskiftet 20–21.

- Vi räknar med högt tryck, berättar Martina Hefling, kundcenterchef på Nyköpingshem. Under hela byggtiden har vi haft hugade hyresgäster som bara väntat på att det ska bli klart, men det är längst kötid som gäller – det är vi mycket tydliga med.

Det handlar om 29 arkitektritade lägenheter med skiftande planlösningar, från tvåor upp till etagevåningar med fem rum och kök och ytor mellan cirka 50 - 110 kvadratmeter. Den generella hyresnivån för lägenheterna är 1 790 kronor/kvadratmeter och år, vilket betyder månadshyror i spannet 8 600 - 15 100 kronor.

Alla lägenheterna blir rökfria, och det blir även balkongerna, uteplatserna och innergården.

För att möta allmänhetens intresse av att se hur resultatet av många års projekterande och byggande blivit hade Nyköpingshem planerat att hålla öppna visningar. Med Corona som en del av vardagen har de planerna fått ändas.

- Vi får köra digitalt och via fönstertitt istället. Den inredda tvåan har filmats och sprids på webben och från Slottsgatan går det att kika in genom fönstren till den för att få en känsla, berättar Martina Hefling.

 

Se filmen! https://www.youtube.com/watch?v=puBG-JRAck8