Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Hyrorna färdigförhandlade

Pressmeddelande: 5,30 procents hyreshöjning för majoriteten av Nyköpingshems hyresgäster. Det är vad förhandlingen med Hyresgästföreningen landat i. En nivå som parterna enats om för hyresgästernas skull, av hänsyn till de tuffa tider som råder. Höjningen träder i kraft den 1 april 2024.

- Jag är nöjd med att vi nu nått en överenskommelse med Hyresgästföreningen, utan att hyresgästerna behöver drabbas av retroaktiva hyreshöjningar, säger Anders Sjöberg som är administrativ chef på Nyköpingshem.

- Vårt behov av hyresjustering är betydligt högre än det som bolaget får ut genom överenskommelsen, men eftersom det är ekonomiskt tuffa tider för många hyresgäster har vi kompromissat och i år låtit Nyköpingshem ta en stor del av kostnadsökningarna.

- Över tid är dock hyresintäkter som ger oss kostnadstäckning nödvändiga för att säkerställa en långsiktig fastighetsförvaltning, så att vi kan fortsätta ha attraktiva och ändamålsenliga bostäder, avslutar Sjöberg.

Hyreshöjningen med 5,30 procent berör lägenheter med varmhyra. Hyran för lägenheter med kallhyra höjs med 4 procent.

För lägenheter producerade efter 2011, som omfattas av så kallad presumtionshyra, blir den generella hyreshöjningen 3,23 procent. Lokaler och förråd med förhandlingsklausul, samt bilplatser, höjs med 5,30 procent.

 

För mer information, kontakta

Anders Sjöberg

Administrativ chef

0155-755 15

anders.sjoberg@nykopingshem.se