Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Nu börjar uthyrningen av nya Mejramvägen

Radhusen är renoverade från topp till tå och nu är de redo att fyllas av familjer som vill bo fräscht och barnbra i familjevänliga Arnö.

Torsdagen den 6 januari släpps radhusen till bostadskön!

Mejramvägens 20 radhus är först ut med att bli totalrenoverade, i skick som nya, i projektet Arnö Långsätter som Nyköpingshem genomför i syfte att ge 70-talsområdet ett välbehövligt ansiktslyft. Första etappen är snart klar och den 1 mars 2022 fylls området återigen med liv.

Projektet är lite unikt för Nyköpingshems del. För att göra det möjligt att renovera så grundligt som krävdes var alla radhusen tvungna att tömmas och hyresgästerna sades upp - med erbjudandet om att få hjälp att hitta alternativt boende inom Nyköpingshem och med möjlighet att flytta tillbaka till det radhus de lämnat.

Många hyresgäster såg det som en guldchans att få förtur till en annan bostad inom Nyköpingshem. Kanske hade de redan funderat på att skaffa sig ett annat läge, för att läget i livet ändrats sedan de flyttade in och här hade många bott länge. Det betyder att det nu finns goda möjligheter för nya hyresgäster att till våren flytta in i de fina husen. Att läget är barnbra vittnar de många barnfamiljer som sett sina barn växa upp i området sedan 70-talet om. Korta avstånd till skolan när barnen är små och lekplatsen alldeles ute på gården och skogen runt hörnet.

Alla husen har 4 rum och kök och 92 kvadratmeter fördelade på två våningsplan. På fråmsidan finns ett fristående förråd som skapar en ombonad rumskänsla för altanen som ligger invid köksfönstret. Direkt innanför hallen finns en liten toalett, sedan öppnar det upp med köket som har fått en ny luftigare planering med bardisk mot vardagsrummet och altandörr ut mot baksidans trädäckade altan. I vardagsrummet sträcker sig trappan upp mot övervåningens tre sovrum och kombinerade badrum och tvättstuga. Det största sovrummet har dörr ut till balkongen mot baksidan.

Även garagen och utemiljön har fått en helrenovering och grönskan kommer på plats när årstiden så tillåter.

Hyran för radhusen är 10 495 kronor/månad.