Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Nu börjar vi med välkomstbesök igen

På enkel svenska berättar vi hur praktiska saker fungerar i och omkring din nya bostad och vilka sociala regler som finns för att du och dina grannar ska trivas med varandra.

Få en bra start i ditt nya hem

Det är mycket att tänka på när du flyttar in och det kan vara svårt att hålla reda på allt på en gång. Då kan ett välkomstbesök efter ett par veckor vara ett bra tillfälle att få veta hur allt funkar i och omkring den nya bostaden.

Massor att hålla reda på, allt ska ske på en dag och antagligen är det en hel del nytt att bekanta sig med: lägenheten och utrustningen, området och tvättstugan. Känns det igen som nyinflyttad? Är det dessutom så att du flyttar till egen lägenhet för allra första gången, kanske är ny i Sverige eller har svårt med språket? Då vill vi hjälpa dig att finna dig till rätta i ditt nya hem genom att göra ett välkomstbesök när du bott in dig i ett par veckor.

Vid välkomstbesöket kommer en av våra bokonsulenter hem till dig för att i lugn och ro och på enkel svenska visa hur praktiska saker fungerar och prata om vilka sociala regler som finns för att du och dina grannar ska trivas med varandra.

Hur ofta ska du tvätta filtret i köksfläkten? Hur undviker du vattenskador? Var ska sopor slängas och hur sorterar du dem? Vilka fel ansvarar du för och vilka ansvarar Nyköpingshem för? Och kanske allra viktigast – vad händer om du inte betalar hyran i tid?

Det här är exempel på sådant som bokonsulenten kan ta upp – allt beroende på vad just du vill, och behöver, prata om.

Välkommen hem till Nyköpingshem!