Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Att bo hos oss

Att bo är så mycket mer än bostaden, huset och området. Det är också relationen till människor du har runt omkring dig. Tillsammans skapar vi platser med gott om hemkänsla. 

Två yngre kvinnor som bakar i ett kök.

Tryggt och flexibelt

Ett stabilt boende

När du bor hos oss är det vi som ser till att lägenhetens utrustning är i gott skick. Går något sönder lagar vi det, det ingår i hyran. Behöver det renoveras, gör vi det. Vill du flytta, gör du det.

Hyresrätten är en flexibel boendeform som passar de flesta. Det är en trygghet att veta vilka boendekostnader du har, du behöver inte binda något kapital i bostaden och du är fri att förändra ditt boende med bara några månaders uppsägningstid om du skulle vilja det.  

Om du inte redan bor hos oss vill vi tipsa om hur du gör för att bli vår hyresgäst!

5 steg till en ny bostad

1. Ställ dig i bostadskön

Första steget när du vill hyra en bostad hos oss är att registrerar dig som sökande i vår bostadskö. Här registrerar du dig!

I bostadskön samlar du poäng, en poäng för varje dag. Ju fler poäng du samlat desto större chans har du att få ett erbjudande om hyreskontrakt. Du måste inte vara aktiv sökande för att stå i bostadskön, men minst en gång per år måste du logga in och uppdatera dina uppgifter för att poängen inte ska försvinna.

Du får ett automatiskt mejl med en påminnelse när det är dags att uppdatera din sida, men eftersom det det finns risk att mejlet hamnar i skräpposten är det en bra vana att logga in på Mina sidor ett par gånger om året.

Det kostar inget att stå i kön och alla som har ett svenskt personnummer kan registrera sig, utan någon åldersgräns. 

2. Boka intresse för lediga lägenheter

Lediga bostäder publiceras varje vecka på hemsidan (länk) och visas i en veckas tid.

När en ledig bostad motsvarar dina behov anmäler du ditt intresse för den genom att logga in på Mina sidor. 

3. Visning

Om du tillhör de intresserade som har flest köpoäng bjuder våra uthyrare in dig till visning. Då får du även se andra utrymmen som förråd, miljöhus och tvättstuga och kan ställa frågor om allt som rör bostaden. 

4. Kontrakt

Om du har flest köpoäng kontaktar vi dig dagen efter visningen.Du tackar då slutgiltigt ja eller nej till lägenheten.

Innan kontraktet skrivs under görs kontroller av din ekonomi och vi tar referenser. Uppfylls inte kraven går erbjudandet vidare till nästa sökande.

För att få skriva på ett hyresavtal för bostad krävs att du har en gällande hemförsäkring.

När du har ett kontrakt på en av våra bostäder har du förbrukat dina samlade köpoäng. Vill du stå kvar i kön måste du anmäla dig på nytt som bostadssökande och börja samla nya poäng.

5. Inflyttning

När det är dags för inflyttning ska nycklarna först kvitteras ut på kundcenter. Du får tillträde till bostaden tidigast klockan 13.00 den första vardagen i månaden. 

Kort efter inflyttningen får du en kopia på det senaste besiktningsprotokollet. Kontrollera på en gång att protokollet stämmer med din uppfattning om lägenhetens skick.

Hur lång tid tar det att få en bostad?

Kötiden för att få hyra en lägenhet varierar. Vissa områden har ett högre söktryck än andra. Det kan ta mellan 2 till 10 år att hitta just den lägenhet du vill ha, kanske ännu längre tid. Därför är det en god idé att registrera dig som bostadssökande i god tid innan du tror att du kommer att ha behov av en ny bostad.