Hoppa till huvudmenyn Hoppa till huvudmenyn Hoppa till innehållet Nyheter Till sök

Chans på nyrenoverade supercentrala lägenheter

På torsdag, 10 oktober, kommer en unik chans att anmäla intresse för sju nyrenoverade lägenheter i charmiga sekelskifteshus på Östra Storgatan och Östra Kyrkogatan. Fyra ettor och tre tvåor blir inflyttningsklara den 1 februari.

Nyrenoverat i bästa läge

För dig som uppskattar stadens puls och närheten till butiker, restauranger, caféer och nöjen kommer här en möjlighet att få bo med allt det precis utanför dörren. Vilket läge!

Just nu pågår en omfattande renovering av två av Nyköpingshems äldre fastigheter, Östra Storgatan 16 A-B  - huset som rymmer Ewerts konst & ramar i gatuplanet - samt Östra Kyrkogatan 20 C - mer känt som gamla Folkets Hus, och där finns idag Innovitaskolan på de första våningsplanen.

Nya kök och badrum är det som kommer att märkas mest av renoveringen men vi tar också hand om fönster, innerdörrar, vatten- och avloppsrör, drar nya elledningar, monterar nya säkerhetsdörrar och byter till en energieffektiv ventilation.

Lägenheterna

Båda husen är från början av 1900-talet och dess fasader och fönster är viktiga för stadsdelen Östers karaktär. Även invändigt finns kvaliteter från tidens ideal med bevarade detaljer som spegeldörrar, handtag och listverk - och rymliga kök! När renoveringen är färdig kommer sju lägenheter att vara tillgängliga för nya hyresgäster - så nu har du chansen att få hyra en bostad med ett läge som sällan blir ledigt!

Storlek och hyra

Med inflyttning 1 februari 2025 erbjuder vi just nu:

  • Fyra lägenheter med 1 rum och kök - 43 kvadratmeter - 5 513 kronor/månad.
  • Tre lägenheter med 2 rum och kök - 64 kvadratmeter - 7 445 kronor/månad.

Köken

Köken får en helt ny skåpsinredning, en snabb induktionshäll med varmluftsugn, effektiv spisfläkt och det är så rymligt att till och med de minsta lägenheterna får hel kyl och frys och plats för egen diskmaskin om så önskas. Golv och väggar blir förstås också nya så allt blir superfräscht - men med lite gammaldags touch då till exempel golvlisterna i original sparas liksom spegeldörrar med originalhandtag rustas upp och dina fönster är vackert spröjsade.

Badrummen

I badrummet blir också allt nytt med vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Duschväggar i glas och elektrisk handdukstork kommer att finnas och vi förbereder så att du kan ha egen tvättmaskin och torktumlare om du föredrar att ha den bekvämligheten hemma i lägenheten.

Anmäl ditt intresse

Den 10 oktober publiceras de lediga lägenheterna här på hemsidan.

Du har en vecka på dig att anmäla ditt intresse och det är dina samlade köpoäng som avgör om du blir en av de lyckliga som får skriva kontrakt, men det betyder inte längre att du som inte stått i kön i hundra år är chanslös! 

Vill du veta mer om de här fina lägenheterna eller vårt uthyrningssystem är du välkommen att ringa eller mejla oss så berättar vi mer.