Lokaler/förråd

Att hyra kommersiell lokal

Att hyra en lokal för en verksamhet (typ butik, kontor osv) innebär att parterna har förhandling om de villkor som ska gälla för hyresavtalet. Detta kan vara avtalstider, ansvar för underhåll osv. Hyran ska vara marknadsmässig, vilket parterna också har att komma överens om.

Lediga kommersiella lokaler här 

Att hyra förråd

Till de allra flesta lägenheter finns ett källar- eller vindsförråd som hör till lägenheten. Detta ingår i hyran. I många hus finns också ytterligare utrymmen som går att hyra.

Förråd och mindre lokaler erbjuds främst hyresgäster i det bostadsområde som förrådet ligger i. Hyran är normalt fastställd sedan tidigare och följer den hyresjustering vi normalt gör varje år med Hyresgästföreningen.

Inloggad hyresgäst

Om du är hyresgäst och är inloggad så kan du se vilka förråd och mindre lokaler vi har lediga just nu. I meny till vänster hittar du länken till listan (om du är inloggad som hyresgäst).

Uthyrningsregler

För att få hyra ett förråd eller en liten lokal ska du idag ha ett bostads- eller lokalhyresavtal med oss. Vi prioriterar också boende i bostadsområdet före boenden i andra områden.

Vi tillämpar ingen kö på förråden utan det är s.a.s. först till kvarn som gäller. I och med att vi inte har någon köordning så behöver du heller ingen registrerad intresseanmälan för förråd/lokal. Du ringer till Kundcenter när du ser ett objekt du är intresserad av.

Notera!
Våra förråd är i första hand till för våra hyregäster. Därför är det bara du som har ett hyresavtal hos oss som kan se vilka utrymmen som är lediga.

Nyköpingshem är i första hand ett bostadsföretag, men vi har också ett antal verksamhetslokaler beståndet.