Bokningsregler

För att kunna boka ditt intresse för någon av våra lediga lägenheter måste du ha en godkänd intresseanmälan hos oss. En bokning innebär inte att du förbinder dig till ett eventuellt kontrakt. Men du ska ändå bara boka intresse på lägenheter som är rimliga bostadsalternativ för dig.

Inte först till kvarn...

Ett objekt ligger ute för bokning på hemsidan under normalt en vecka. Under denna vecka spelar det ingen roll när du bokar ditt intresse. Det är ditt ködatum som avgör din köplacering, inte när du bokat ditt intresse. Någon som bokar sitt intresse dagen efter petar alltså ner dig i kölistan om han har ett bättre ködatum. Hur aktiv du är med bokningar, eller hur ofta du loggar in dig, påverkar alltså heller inte din köplacering.

Maximalt tre samtidiga bokningar

Du kan ha max tre bokningar samtidigt. För varje bokning ser du din aktuella köplats. Även om köplatsen kan förändras under den vecka som bokningstiden pågår, så ger den ändå en signal om vilka chanser du har. Om du har ett akut bostadsbehov och hamnar långt ner på listan (högt köplatsnummer), rekommenderar vi dig att istället använda din bokningsmöjlighet på någon annan lägenhet.

Tacka ja eller nej

De med längst kötid blir kallade till visning och det är först efter visningen man ska tacka ja eller nej. Vi skickar normalt kallelsen till din epostadress.

Bokningen på respektive lägenhet försvinner automatiskt från din inloggning när vi skrivit kontrakt med någon annan (eller dig). Om du inte är en av dem som fått kallelse till visningen, kan du själv avboka ditt intresse när som helst.

Vid upprepat missbruk av bokningar eller om vi inte hör något från dig riskerar du att få ditt ködatum struket och måste då börja om på nytt.

1-årsregel

Vi tycker det är viktigt att du söker och hittar en lägenhet som verkligen passar dina bostadsbehov. En flytt är jobbig och tar mycket energi. En flytt tar också energi och resurser från oss. Därför har vi infört en 1-årsregel som innebär att den sökande måste ha bott i sin nuvarande lägenhet i minst 1 år innan han/hon kan ställa sig i kö hos oss igen.

 

Läs mer...

Risken att få din intresseanmälan raderad