5 steg till en ny bostad

Så här gör du för att få en ny bostad hos Nyköpingshem

1. Intresseanmälan

För att stå i vår bostadskö måste du göra en intresseanmälan. Det gör du enklast här på vår hemsida och det datum som intresseanmälan registreras blir ditt ködatum. En intresseanmälan gäller i sex månader och för att stå kvar i kön efter det måste du förlänga din anmälan.

2. Boka intresse på lediga lägenheter

På hemsidan publiceras de lägenheter som är lediga för uthyrning. När du loggat in kan du boka intresse på maximalt tre lägenheter samtidigt. Du ska bara boka intresse på dem som är rimliga bostadsalternativ för dig. Lägenheterna ligger ute på hemsidan under en vecka och det spelar ingen roll när under denna vecka som din bokning sker. Det är först när veckan är slut som kölistan på respektive lägenhet fastställs.

3. Visning

De med längst kötid (oftast de fem första) på respektive lägenhet bjuds in till visning. På visningen finns i regel alltid personal från Nyköpingshem med. Då får du se bostaden, miljöhus och tvättstuga. Under visningen får du en utförlig beskrivning av bostaden och möjlighet att ställa frågor. Först efter visningen ska du bestämma dig om du fortfarande är intresserad.

4. Kontrakt

Den som har längst kötid och tackat ja till lägenheten erbjuds kontrakt. Efter det görs olika kontroller (inkomst med mera) och om inte kraven på en ny hyresgäst uppfylls går lägenhetserbjudandet vidare till nästa sökande.

5. Inflyttning

När det är dags för inflyttning ska nycklarna först kvitteras ut på Kundcenter. Tillträde sker i regel tidigast kl 13:00 den första vardagen i månaden.

Kort efter inflyttningen får du också en kopia på det senaste besiktningsprotokollet. Du ska omgående kontrollera att innehållet i protokollet stämmer med din uppfattning om lägenhetens skick.