Visning

För dig som ska flytta ut

Strax efter att du lämnat in din uppsägning till oss så kommer en handläggare på Nyköpingshem att kontakta dig för bestämmande av visningstid. Du får därefter en bekräftelse samt information om vad du bör tänka på.

Det uppskattas naturligtvis om du är hemma, men vi kan även genomföra visningen utan din närvaro.

För bostadssökande som blir kallad till visning

När bokningstiden är över för en lägenhet så kallar vi normalt de 5 med längst kötid till en gemensam visning av lägenheten. På visningen får du även möjlighet att se förråd, tvättstuga, miljöhus osv. Någon från Nyköpingshem är alltid med och ansvarar för visningen.

Efter visningen ska du normalt senast nästa arbetsdag ha svarat ja eller nej till om du är fortsatt intresserad av lägenheten. Detta gör du enklast direkt på visningen eller under Mina Sidor här på hemsidan.

Kallelsen till visningen får du någon vecka innan via epost. Har du hellre valt att få inbjudan via vanligt brev, så kommer det den vägen istället.

Vanliga frågor vid visning

Om jag inte kan komma till visningen?

Visningen är till för att du som bostadssökande ska kunna avgöra om den föreslagna bostaden är ett bra bostadsalternativ för dig. Det är oftast helt naturligt att man också vill se bostaden innan man eventuellt skriver på ett nytt hyreskontrakt.

Vi vill att du meddelar oss om du inte har möjlighet att komma på visningen eller om du inte är intresserad av den aktuella lägenheten. Vid upprepade Nej eller att vi inte hör av dig, riskerar du att få ditt ködatum struket och får börja om med nytt datum.

Saknar du information om lägenheten?

På hemsidan publiceras utförlig information om lägenhet. Har du ändå obesvarade frågor, tveka inte att ställa dessa till den från Nyköpingshem som visar lägenheten.

Vad händer om jag tackar nej?

Om visningsbostaden inte passar dig, vänligen meddela Nyköpingshem detta så fort du kan, gärna redan på visningen.

Du blir inte utesluten ur vår bostadskö bara för att du tackar nej till en lägenhet – så länge du kommer till visningarna. Självklart ska du få titta på flera alternativ om du känner att du behöver det.

Får jag ställa mig i kö igen?

Blir det du som får flytta in i lägenheten raderas din gamla intresseanmälan.
Du måste då bo i denna lägenhet i minst 1 år innan du kan söka ny bostad inom Nyköpingshem igen.

Får du inte denna lägenhet påverkas inte din köplats utan du kan fortsätta att söka som tidigare.

När får jag flytta in?

På lägenhetspresentationen finns information om när lägenheten är tillgänglig (tillträde). Ibland har den avflyttande hyresgästen ett tidigare önskemål om avflyttningstidpunkt. Då framgår även detta här på hemsidan (Tillgänglig from). Som sökande har du dock alltid rätten att acceptera lägenheten från trillträdesdatumet.

Gäller alltid 3 månaders uppsägningstid?

Ja, det gäller alltid, förutsatt att du bor i en hyresrätt. Byter du bostad inom Nyköpingshem gäller särskilda regler, se nedan. Var noga med att beakta detta när du söker ny bostad. Din ekonomiska situation påverkar så klart också möjligheterna att kunna betala eventuella dubbla hyror.

Om jag flyttar inom Nyköpingshem då?

När du byter bostad inom Nyköpingshem är din uppsägningstid två månader.

Får jag renoverat i lägenheten?

I samband med att nuvarande hyresgäst ska flytta görs en sk avflyttningsbesiktning. Vid denna besiktning avgörs om de eventuella skador som finns är sk normalt slitage eller om det finns renoveringsbehov som ska åtgärdas. Besked om detta får du på visningen.

Alla våra lägenheter följer en underhållsplan som hyresgästen själv har möjlighet att bestämma över. Läs mer om detta här på hemsidan under rubriken ’Bo-Info’.

Får jag renovera själv?

Ja, det får du. Dock är det mycket viktigt att du gör det på ett korrekt sätt, s k fackmannamässigt utfört.

Vi har vissa regler för vad som får och inte får göras i lägenheterna. Information kring detta lämnas av kundcenter eller av bovärden. Mer information finns också här på vår hemsida.

 

Mer info...

www.nykopingshem.se/flyttain

www.nykopingshem.se/bostadshandbok