Risk för att din intresseanmälan raderas

Blir du kallad till visning av lägenhet måste du svara Ja eller Nej på erbjudandet. Vid upprepade Nej eller om svar helt saknas riskerar du att din intresseanmälan helt raderas.

Under senare tid har vi märkt ett ökning i antalet personer som blivit kallade till visning av lägenhet men som inte kommer. Många svarar också Nej innan visningen.

Vårt arbetssätt bygger på att alla har lika rätt till en ny bostad. Om någon med ett bra ködatum anmäler sig till en lägenhet utan att på allvar vara intresserad så upptar denne en plats för någon med ett sämre ködatum. Detta skapar onödiga omställningstider i vårt arbetssätt.

Om du svarar Nej eller uteblir med svar vid 5 tillfällen under senaste 6 månaderna så kommer du att får din intresseanmälan raderad. Du får då börja om från början igen.

Anmäl ditt intresse på lägenhet som på allvar utgör ett bostadsalternativ

Du ska alltså bara anmäla ditt intresse på de lägenheter som faktiskt är intressant för dig att bo i. En anmälan på en lägenhet är inte bindande, utan du ska bestämma dig först efter att du varit och tittat. Våra lägenheter publiceras normalt med utförlig fakta för att du ska kunna avgöra vilka som är mest intressanta för dig.

 

Två vanliga - och felaktiga - uppfattningar

1) Dina chanser till en lägenhet ökar INTE om du är aktivt sökande på många lägenheter. Det är endast kötiden som avgör.

2) Publiceras en lägenhet ökar INTE dina möjligheter om du anmäler dig snabbt. En lägenhet ligger normalt ute på hemsidan i en vecka. Under denna vecka spelar det ingen roll NÄR du anmäler ditt intresse. Det är först när veckan är slut som den slutliga kölistan fastställs.

 


Läs mer...

Våra regler

Risken att få din intresseanmälan raderad