Bostadskö för lika rätt

Nyköpingshem har valt bostadskö som grundprincip när det gäller all uthyrning av bostäder och bilplatser. Det avgörande är därmed det datum då den sökande anmält sitt intresse för en ny bostad/bilplats.

Hur ser jag min köplats?

Varje enskild lägenhet har så att säga en egen bostadskö! Alla våra hyreslediga lägenheter läggs ut på vår hemsida. Här får intresserade anmäla sitt intresse (boka) på de lägenheter som kommer ut.

Beroende på hur många och vilka som bokar sig på respektive lägenhet blir kölistan olika på varje enskilt hyresobjekt. Generellt kan sägas att lägenheter i centrala och attraktiva lägen har en lång kötid, ibland upp mot 2 år.

En lägenhet ligger normalt ute för bokning under en veckas tid (torsdag till onsdag). Först när denna bokningstid är över (normalt på torsdagarna) så vet vi den definitiva kölistan på respektive lägenhet. Under bokningsveckan spelar det alltså ingen roll när bokningen sker, det är inte först till kvarn som gäller.

Kan jag flytta in och sedan söka på nytt?

Inom Nyköpingshem tillämpas en 1 års-regel som säger att du ska ha bott i din lägenhet i minst 1 år innan du kan ställa dig i vår kö igen. Detta innebär att du noga ska planera ditt nya boende hos oss. Läs våra områdesbeskrivningar, lägenhetsfakta och kom till visningen när du blir kallad.

 

 

Mer information
Våra regler vid uthyrning

 

Om du saknar en intresseanmälan så kan du skapa en under Registrera dig